Spelen > Kwartet

Kwartet

De SugarKidsClub biedt een gaaf diabeteskwartet: leuk en ook nog leerzaam!

Altijd al willen weten wat er gebeurt bij een hypo? Of juist waarom mensen een insulinepomp gebruiken en niet prikken met een pen? Leer er nu alles over in het SugarKidsClub kwartetspel! Speel het met vrienden en vriendinnen of download de gratis app in Android Market en speel het met wie dan ook.

Er zitten dertien kwartetten in het spel. Bij de online versie kun je kiezen voor acht of dertien kwartetten, zodat je kunt wennen aan het spel en de snelheid. Verder werkt het spel precies hetzelfde als het papieren kwartetspel.

Niet alleen voor kinderen

Het spel is niet alleen gericht op kinderen, juist ook volwassenen krijgen meer begrip voor alles dat bij diabetes om de hoek komt kijken. Het spel is dan ook te bestellen door iedereen die interesse heeft; jong en oud, met of zonder diabetes, via het formulier op deze pagina.

Speels een serieuze boodschap delen

De kwartetten zijn helemaal gericht op een diabetesthema: van hypo tot glucosemeter, van hyper tot alles dat je bij de Club kunt doen. Inge Olivier van de SugarKidsClub: “We hebben het spel expres ook gemaakt voor op de telefoon. Kinderen zitten vaak genoeg te spelen met de mobiel van hun ouders, dus waarom niet een diabeteskwartet via dit platform? Met deze speelse manier van een gezelschapsspel, willen we een serieuze boodschap delen, met vriendjes, familie en andere mensen uit je omgeving. Juist de plaatjes op het kwartet in combinatie met de omschrijving maken veel duidelijk. Zo speel je bij het kwartet “snelwerkende insuline” onder andere ‘gebruik ik om bij te spuiten’ met de afbeelding van een ijsje. Zo maak je snel duidelijk wanneer je een keertje bijspuit.”

Hebben?

Wil je ook zo'n gaaf kwartet? Word lid van de SugarKidsClub en krijg hem gratis of bestel het kwartet los voor €5,95 (inclusief verzendkosten). Je kunt natuurlijk ook de Android app downloaden.

 

Disclaimer

De inhoud van dit kwartet is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Diabetesvereniging Nederland en de SugarKidsClub kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor handelingen die de speler verricht naar aanleiding van informatie uit dit kwartet.

Copyright

Het overnemen van teksten en afbeeldingen uit dit kwartet is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Diabetesvereniging Nederland.